Zien en Doen in de omgeving Horst aan de Maas

Asperge- en champignon museum de Locht

Asperge- en champignon museum de Locht

Museum de Locht gaat over het leven van vroeger op het platteland van Noord- Limburg. Maar daarnaast gaat het museum ook over de moderne tijd: champignons en asperges in een moderne productie. Glastuinbouw. En alle moderne toepassingen van ‘food’. www.delocht.nl

Aardbeienland

Het Aardbeienland

Kom naar de proeverij met heerlijke zoete vers geplukte aardbeien. De proeverij, winkel, terras en museum vrij toegankelijk Het aardbeienterras heeft een open sfeervolle uitstraling. Kinderen kunnen hier volop spelen. Een heerlijke plek om van o.a. koffie, gebak, smoothies, ijs, broodjes en friet en natuurlijk verse aardbeien te genieten.
www.aardbeienland.nl


Kasteeltuinen Arcen

Kom genieten in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. 32 hectare park vol geur en kleur met unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen ligt op 5 minuten loopafstand van het pittoreske dorp Arcen in Noord-Limburg.
www.kasteeltuinen.nl

Nationaal Park De Groote Peel

De Groote Peel is een van de weinig restanten die over zijn van het hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Prachtig Wandelgebied!
www.nationaal-parkdegrootepeel.nl


Toverland Sevenum

Beleef een magische dag met het hele gezin! Meer dan 30 attracties en actief vermaak. Attractiepark Toverland is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Kijk op toverland.nl voor de actuele openingstijden.


Oorlogsmuseum in Overloon

Oorlog hoort in een museum thuis.
Dát is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. In het museum in dit mooie en bosrijke park beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day.

Zie www.oorlogsmuseum.nl.


Rozendorp Lottum

Lottum is hét Rozendorp van Nederland. Liefst 70% van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje. Alles in Lottum ademt rozen; het Rozenkenniscentrum, de fietsroutes, de rozentuinen en uiteraard het Rozenfestival.
www.rozendorp.nl.