Links

Melderslo
Melderslo (Limburgs: De Melderse) is een kerkdorp van de Nederlandse gemeente Horst aan de Maas. Het dorp telt 2.060 inwoners (per 1 januari 2013) en ligt op 23 meter boven zeeniveau.
Het dorp wordt ook wel het ‘blauwe bessendorp’ genoemd, omdat hier ongeveer een kwart van alle blauwe bessen in ons land wordt geteeld. Daarnaast zijn ook de asperge- en de champignonteelt belangrijk voor Melderslo; het dorp herbergt niet voor niets het nationale asperge- en champignonmuseum, De Locht.

Gemeente Horst aan de Maas
Horst aan de Maas is een recent gevormde fusiegemeente in Nederlands Noord-Limburg. Ze is in eerste instantie ontstaan bij een gemeentelijke herindeling van 1 januari 2001 uit de toenmalige gemeenten Broekhuizen, Horst en Grubbenvorst.
Pas dankzij deze toevoegingen kwam de vergrote gemeente Horst ook aan de Maas te liggen, hetgeen de nieuwe naam verklaart. Per 1 januari 2010 is Horst aan de Maas verder gefuseerd met de gemeente Sevenum en een deel van de gemeente Meerlo-Wanssum. Sevenum, de tweede grotere kern van de nieuwe gemeente, was tussen 1836 en 2010 een zelfstandige gemeente. De aldus opnieuw vergrote gemeente, die de naam Horst aan de Maas bleef behouden, bestaat nu uit zestien kernen. De gemeente telt 41.913 inwoners (1 maart 2016, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 191,92 km² (waarvan 3,32 km² water). Qua inwonertal is zij na Venlo, Venray en Peel en Maas de vierde gemeente van Noord-Limburg. Qua oppervlakte is de gemeente Horst aan de Maas de grootste gemeente van Limburg.

VVV Horst aan de Maas
Het VVV in Horst is gevestigd in het monumentale oude gemeentehuis, samen met de streekproducten winkel "HUIS van de STREEK!. Voor de ruim 2 miljoen toeristen die jaarlijks in een van de bungalowparken en campings in Horst aan de Maas verblijven, staan de enthousiaste medewerkers van het VVV klaar met toeristische tips en adviezen. U kunt hier ook terecht voor een uitgebreid assortiment aan regionale en landelijke geschenkbonnen, wandel- en fietsroutes, entreekaarten en souvenirs.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

MiniCampingCard 
Uitgeverij Interdijk B.V. brengt een MinicampingCard platform met  een selectie van de mooiste kleine, boeren, mini- en natuurcampings van Europa.